Visit CLUJ
Twitter Facebook Newsletter
  • Startseite
  • Tourismus
    • Best of Klausenburg
    • Museen
    • Historische Kirchen
    • Architektonische Monumente
    • Archäologische Denkmäler
    • Statuengruppen
    • Parks und Grünflächen
    • Touristische Routen
    • Führungen
    • Locations-Verwaltungsorte
  • Tageskalender
    • Theater und Oper
    • Kunst und Kultur
    • Freizeit
    • Events
    • Shopping
    • Bars und Lounges
    • Restaurants
  • Unterkunft-Wohnen
  • City festival
  • Über Klausenburg
    • Kurze Geschichte
    • Klausenburger Legenden
    • Klausenburg in Bilder
    • Klausenburg-Video
    • Fremdenverkehrsbüro
    • Touristische Routen
    • Stadtfűhrungen
    • Das Wort des Bürgermeisters
  • Kurze Geschichte
  • Klausenburger Legenden
  • Klausenburg in Bilder
  • Klausenburg-Video
  • Fremdenverkehrsbüro
  • Touristische Routen
  • Stadtfűhrungen

Touristische Routen

Descopera Tara Lemnului - Maramures

Itinerariu: Cluj-Napoca – Ieud – Sighetu Marmatiei – Surdesti – Cluj-Napoca Durata: 3 zile Mijloc de transport: masina Ziua 1: Cluj-Napoca – George Cosbuc – Ieud (170 km) Traseul propus poate fi parcurs in intregime doar cu masina. Porniti spre nord-est via George Cosbuc unde veti putea vizita un pod de lemn acoperit, datand din secolul al XVIII-lea, ce avea rol de sezatoare pentru tineret. Odata ce ati traversat culmea pitoreasca a muntilor intrati in Tara Lemnului - fascinantul Maramures - unde va sugeram sa incepeti turul bisericilor de lemn aflate in patrimoniul UNESCO cu cea mai veche dintre ele – biserica de la Ieud. In zona aveti multe posibilitati de cazare atat in Ieud cat si in Botiza. Ziua a 2-a: Ieud – Poienile Izei – Barsana – Sighetul Marmatiei – Sapanta (90 km) Continuati intinerariul prin Tara Lemnului indrepatandu-va spre vest pana la Poienile Izei unde veti intalni un alt monument de patrimoniu mondial – biserica de lemn de secol XV. In Barsana aveti ocazia sa vedeti si un nou complex monahal care dovedeste ca acest tinut isi pastreaza traditiile si mestesugul lemnului inca vii. In drum spre Cimitirul vesel de la Sapanta nu ratati vizitarea Parcului Etnografic in aer liber din Sighetul Marmatiei. Cazarea se poate face atat in Sighet cat si in satele din zona. Ziua a 3-a: Sighetul Marmatiei – Desesti – Surdesti – Cluj-Napoca (200 km) Ultima zi a intinerariului puteti sa o incepeti indreptandu-va spre sud pe valea Marei unde sunt cel mai bine conservate gospodariile cu faimoasele porti de lemn. Traversand muntii pe unul dintre traseele pitoresti va sfatuim sa nu ratati in Surdesti cea mai inalta biserica din lemn aflata si ea in patrimoniul mondial.

Mehrere Infos

Descopera Transilvania

Itinerariu: Cluj-Napoca – Sighisoara – Brasov – Sibiu – Alba-Iulia – Cluj-Napoca Durata: 4 zile Mijloc de transport: masina sau tren Ziua 1: Cluj-Napoca – Sighisoara (170 km) Cetatea Sighisoarei este una dintre cele mai bine conservate cetati medievale din Europa. Declarata in 1999 monument protejat de UNESCO, cetatea este locuita si in zilele noastre. Odata ajunsi aici va recomandam sa vizitati Turnul cu Ceas, Turnul Cizmarilor, Piata Boema, Scara Scolarilor, Biserica din Deal, Casa Venetiana si Casa Vlad Dracul – locul unde se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes (Dracula). Puteti opta pentru cazare la hotelurile, hostelurile sau pensiunile din localitate. Ziua a 2-a: Sighisoara – Brasov (120 km) A doua zi, de dimineata, indreptati-va spre Brasov. Orasul, mentionat documentar inca din secolul al XIII-lea, formeaza un complex de obiective turistice culturale. Spre seara va propunem sa urcati in statiunea montana Poiana Brasov (12 km din centrul orasului) de unde veti avea o panorama exceptionala asupra orasului si a zonei montane inconjuratoare. Cazarea se poate face in Brasov. Ziua a 3-a: Brasov – Sibiu (150 km) Porniti spre vest catre Sibiu, iar daca sunteti cu masina nu ezitati sa vizitati manastirea Sambata de Sus sau sa urcati pana la Balea Lac. Veti avea parte de un drum spectaculos traversand cel mai inalt lant muntos din Romania. Reluati drumul spre Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007. Sibiul ofera spre vizitare muzee, biserici si piete. Cazarea se face in Sibiu. Ziua a 4-a: Sibiu – Alba-Iulia – Cluj-Napoca (170 km) Ultima zi a itinerariului transilvan va propune o oprire la Alba Iulia, locul Marii Uniri a romanilor. In cetatea de tip Vauban s-au pastrat vestigii antice si din epoca medievala. Una dintre cele mai importante biblioteci din tara si doua catedrale sunt adapostite tot de zidurile cetatii.

Mehrere Infos

Drumetii, speologie si viata rurala în Muntii Apuseni

Itinerariu: Cluj-Napoca – Pestera Ursilor – Scarisoara – Rimetea – Cluj-Napoca Durata: 3 zile Mijloc de transport: masina Ziua 1: Cluj-Napoca – Huedin – Bologa – Rachitele – Chiscau (200 km) Punct strategic pe drumul care ducea la Oradea, cetatea medievala de la Bologa, atestata documentar in 1304, a servit si drept refugiu pentru populatia locala in momentele de restriste. In apropiere de satul Rachitele veti avea ocazia sa vizitati una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Romania: cascada Valul Miresei. Coborand in sat, mai inaintati cateva sute de ani in timp, cand gospodinele erau ajutate de forta naturii la treburile casnice. Veti avea ocazia sa vedeti inca in functiune „masina de spalat” - valtoarea, veche de peste 200 de ani, utila mai ales la spalatul covoarelor. Traseul continua spre Barajul de la Dragan ce ofera o priveliste de neuitat. Relieful calcaros al Muntilor Apuseni a inlesnit formarea unui numar foarte mare de pesteri si avenuri (peste 400). Astfel, la Chiscau va recomandam Pestera Ursilor, una dintre cele mai vizitate obiective turistice din zona. Ziua a 2-a: Pestera Ursilor – Scarisoara – Rezervatia Scarita Belioara (160 km) In a doua zi va sugeram sa continuati vizitarea domeniului subteran si sa patrundeti in inima Pesterii Ghetarul de la Scarisoara, al doilea ghetar de pestera din Europa ca volum. Ramanand in preajma minunilor naturale, rezervatia Scarita Belioara cu salbaticele Chei ale Posagii vor incheia ziua petrecuta in compania naturii. In satele de pe valea Ariesului motii sunt mandri de traditiile lor: veti avea ocazia sa vedeti cum se prepara tuica, sa participati la activitatile zilnice ale unei gospodarii, sa va implicati in viata rurala, poate chiar sa dormiti la una dintre gospodarii. Ziua a 3-a: Rezervatia Scarita Belioara – Rimetea – Coltesti – Cluj-Napoca (90 km) In ultima zi va propunem sa vizitati Rimetea, un sat astazi unguresc, bine pastrat, dar care la origini a fost intemeiat de catre romani si intretinut mai tarziu de catre colonisti din Germania si Austria. Satul urmator va ofera spre vizitare Cetatea nobiliara de la Coltesti construita in secolul al XIII-lea.

Mehrere Infos

Drumul Sarii – un drum al sanatatii

Itinerariu: Cluj-Napoca – Turda – Sovata – Praid – Ocna Dej Durata: 3 zile Mijloc de transport: masina Ziua 1: Cluj-Napoca – Turda – Sovata (150 km) Din Cluj-Napoca indreptati-va cu masina spre sud-vest catre Turda, unde Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se impleteasca armonios. Dupa vizitarea salinei va continuati drumul spre est pana la Sovata unde veti avea ocazia sa va cazati in statiune. Ziua a 2-a: Sovata – Praid – Corund – Sovata (45 km) A doua zi va recomandam sa vizitati lacul heliotermic Ursu si Alunis unde puteti sa va imbaiati si sa incercati procedurile terapeutice. Spre dupa-masa va sugeram sa va plimbati prin tinutul sarii spre Praid, prin cheile si masivele formate in sare. La Corund si Sarateni veti gasi obiecte traditionale lucrate manual. La sfarsitul zilei va recomandam sa va cazati tot in Sovata. Ziua a 3-a: Sovata – Baile Figa – Cluj-Napoca (200 km) In ultima zi a itinerariului va propunem sa va indreptati inspre nord-vest catre Baile Figa – Beclean unde, in apropierea statiunii, puteti vizita situl arheologic salifer ce dateaza din epoca bronzului, unic in Estul Europei. Tot aici puteti incerca si unele tratamente cu namol terapeutic. Spre seara va indreptati spre Cluj-Napoca.

Mehrere Infos

In cautarea lui Dracula

Itinerariu: Cluj-Napoca – Sighisoara – Pasul Bargau – Bistrita – Cluj-Napoca Durata: 3 zile Mijloc de transport: masina Transilvania, locul de nastere al personajului creat de Bram Stoker in romanul sau Dracula, dupa cum insusi autorul il mentioneaza, este unul dintre „cele mai salbatice si mai putin cunoscute locuri ale Europei...” Haideti sa le descoperim! Ziua 1: Cluj-Napoca – Sighisoara (170 km) Cetatea Sighisoarei este una dintre cele mai bine conservate cetati medievale din Europa. Declarata in 1999 monument protejat de UNESCO, cetatea este locuita si in zilele noastre. Odata ajunsi aici va recomandam sa vizitati Turnul cu Ceas, Turnul Cizmarilor, Piata Boema, Scara Scolarilor, Biserica din Deal si Casa Venetiana. O cladire foarte veche este cea care adaposteste Casa Vlad Dracul – locul unde se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes (Dracula), domn al Tarii Romanesti, renumit pentru pedepsele extreme aplicate dusmanilor. Cazarea se face in Sighisoara. Ziua a 2-a: Sighisoara – Pasul Bargau – Castelul lui Dracula (195 km) A doua zi va recomandam sa va indreptati spre nord catre Pasul Bargau situat la granita a trei regiuni, Transilvania, Moldova si Bucovina. Pe traseu va puteti opri in Reghin pentru a lua masa de pranz si a vizita vechiul burg transilvan. Odata ajunsi in Pasul Bargau, acel tinut unde cerul se-ntalneste cu pamantul, ziua cu noaptea, veti da peste reconstituirea castelului lui Dracula. Va recomandam sa innoptati aici dar nu inainte de a vizita cavoul contelui. Ziua a 3-a: Pasul Bargau – Castelul lui Dracula – Bistrita – Cluj-Napoca (170 km) In ultima zi a intinerariului va propunem sa descoperiti centrul orasului medieval Bistrita si hotelul unde se presupune ca a innoptat Bram Stoker in expeditia sa de cautare a lui contelui Dracula. Continuati drumul spre sud-vest catre Cluj-Napoca.

Mehrere Infos

Manastirile pictate din Nordul Moldovei

Itinerariu: Cluj-Napoca – Vatra Dornei – Gura Humorului – Bicaz – Cluj Napoca Durata: 3 zile Mijloc de transport: masina Ziua 1: Cluj-Napoca – Gura Humorului (270 km) Cu masina va indreptati spre nord-est catre Bucovina. Pe traseu va puteti opri in Pasul Bargaului pentru vizitarea reconstituirii Castelului Contelui Dracula sau in statiunea Vatra Dornei. Odata ajunsi in inima Bucovinei va puteti caza si puteti incepe a degusta din mancarurile traditionale. Ziua a 2-a: Gura Humorului – Manastiri A doua zi veti incepe sa vizitati manastirile aflate in patrimoniul mondial UNESCO – Voronetul – cunoscuta drept Capela Sixtina a Estului, Moldovita, Sucevita, Arbore si Humor. Fiecare manastire se remarca prin diferite nuante de culori ale picturilor exterioare. Ziua a 3-a: Gura Humorului – Cheile Bicazului – Cluj-Napoca (400 km) In ultima zi a itinerariului va propunem un traseu spre Cluj care urmeaza drumuri pitoresti ce culmineaza cu Cheile Bicazului si cu lacul de acumulare de la Izvorul Muntelui.

Mehrere Infos

Live Webcam Cluj-Napoca

Piata Avram Iancu Cluj-Napoca

  • Tourismus
    • Best of Klausenburg
    • Museen
    • Historische Kirchen
    • Architektonische Monumente
    • Archäologische Denkmäler
    • Statuengruppen
    • Parks und Grünflächen
    • Touristische Routen
    • Führungen
    • Locations-Verwaltungsorte
  • Tageskalender
    • Theater und Oper
    • Kunst und Kultur
    • Freizeit
    • Events
    • Shopping
    • Bars und Lounges
    • Restaurants
  • Verkehr
    • Zugangsmöglichkeiten zu Klausenburg
    • Unterwegs mit Bus und Bahn
    • Rent a car
    • Taxi
    • Parken
    • Motorräder mieten
  • Über Klausenburg
    • Kurze Geschichte
    • Klausenburger Legenden
    • Klausenburg in Bilder
    • Klausenburg-Video
    • Fremdenverkehrsbüro
    • Touristische Routen
    • Stadtfűhrungen
    • Das Wort des Bürgermeisters
  • Nützliche Informationen
    • Wetter – Währungskurs
    • Gesundheit
    • Business
    • Kontakt
    • Reiseagenturen
    • Nützliche Links

 

Ein Projekt des Klausenburger Rathauses.
© copyright VisitCLUJ.ro 2011. All rights reserved.